Lukijat

torstai 20. kesäkuuta 2013

Suullinen käsittely

Eilen illalla viikkasin fillarin Yarikseen, tarvittiin useampi "viddusaatana" ennenkuin fillari oli sisällä kokonaan. Eturengas irti ja jakoavain konttiin mukaan. Kypärä ja vaihtovaatteet siltä varalta, että auto jää poliisilaitoksen pihalle.

Aamulla töihin ajo ohjaustanko ilkeästi olkapäähän töröttäen, panikoimista töissä siihen asti kunnes aika koitti. Lähdin ajelemaan hyvissä ajoin että ehdin myös odotusaulassa riittävän kauan panikoimaan. Paniikkipisu pyrki ulos vaikka just töissä ennen lähtöä kävin. Ajomatkan aikana alkoi jo itkettämään. Odotusaulassa vapisin kuin haavanlehti ja räpyttelin silmiä kuivemmiksi. No, koittihan se tuomion hetki. Sain puheenvuoron, perustelin ajokortin tarpeeni työmatkoilla ja lapsilla, kerroin myös miksi nuo sakot ajoittuivat 2012 jälkeiseen aikaan, eli siis eron jälkeen. Otti huomioon siis myös tuon henkilökohtaisen elämäntilanteen muutoksen vaikutukset havainnointikykyyn. Melko reilua!

Siinä kohtaa kun alkoi puhumaan, että on nyt päätynyt siihen, että antaisi mulle varoituksen sen 8-16 viikon ajokiellon sijaan (mikä mulle viitearvojen mukaan kuuluisi), tirautin pienet kiitollisuuden itkut. Eli nyt ajellaan vuosi varovasti ja jos ei mennyt jakeluun niin ensimmäisestä rikkomuksesta napsahtaa sitten ajokieltoa varmasti.

Mä olen niiiin helpottunut! Ja opin toivottavasti läksyni! Lupaan roudata handsfreenkin autoon ja käyttääkin sitä. Siitä en kyllä vielä sakkoja ole saanutkaan. Enkä aio ottaakaan.

Ja taas napsahti yksi selvännäkijän näkemä asia kohdalleen: "Joudut puhumaan virkamiehen kanssa, mutta sen jälkeen olet tyytyväinen."

5 kommenttia:

  1. Hieno homma, että ottivat tilannetekijät huomioon noin hyvin :)

    Ajele varovasti ja hooäffää kannattaa tosiaan myös käyttää :)

    VastaaPoista
  2. Niin joo, hyvää Juhannusta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Ihanaa juhannusta teille kaikille lukijoille näin kommenttien kautta!

    VastaaPoista
  4. Voi kun hienoa!! Sielläkin siis ON ihmisiä tiskin toisella puolen :)

    VastaaPoista
  5. Ja taas päivä paistaa :) Hieno homma!
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista